7 LESDAGEN

150 STUDIEUREN

6 MAANDEN

EIGEN ONDERZOEK

1 op 1 BEGELEIDING

VOOR AVONTURIERS


Zwolle, op loopafstand van CS

HBO werk-denkniveau

Investering €3333,- *

Certificaat van deelname


* Inclusief opleidingsmateriaal, biologische lunches, goeie koffie & thee en antropologische belevenissen! Exclusief eventuele reis voor veldwerk, reiskosten excursiedag naar Amsterdam. Prijs is voor particulieren & ZZP-ers incl. BTW en voor anderen excl. BTW.


>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

TIJDSPAD:

sept. 2022/ feb. 2023 - VOL

sept. 2023/ feb. 2024 - INSCHRIJVING OPEN

  • Intakegesprek: voor de zomervakantie
  • 14 & 15 september - Antropologie voor de praktijk
  • 12 & 13 oktober - Onderzoekskills
  • 16 & 17 november - Onderzoeksopzet
  • dec & jan - praktijkonderzoek met 1 op 1 coaching
  • 16 februari - finalepresentatie aan publiek


>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>



OPLEIDING CULTUURONDERZOEKER

Word jij ook cultuuronderzoeker? Een avontuur van een opleiding! Leer over antropologische onderzoeksmethodes terwijl je jouw eigen onderzoek uitvoert: leren door te doen. Tools, skills, experience based learning - samengevat als een flinke belevenis! Cultuuronderzoekers doen praktijkonderzoek, volgen de rode draad tussen mensen en zijn zelf onderzoeksinstrument. Leer verhalen te verzamelen en de veranderpotentie te vangen.


Deze 7-daagse opleiding is er eentje waarbij iedereen iets anders zal beleven, met dezelfde aangereikte kennis & technieken. Het programma bestaat uit 3 delen en vooraf is er een uitgebreide telefonische intake met elke cursist.

  • Deel 1 >>> in de maanden september, oktober en november is er elke maand een 2-daagse les
  • Deel 2 >>> in docember en januari ga je zelfstandig op onderzoek met een online leeromgeving + 1 op 1 onderzoekscoaching
  • Deel 3 >>> in februari is de finaledag en dan presenteert iedereen de resultaten aan publiek en is de eindbeoordeling & borrel!


Je gaat skills leren uit de toegepaste antropologie door het opzetten van je eigen onderzoek, wel of niet gekoppeld aan een organisatie of een buitenlandervaring. We sparren samen over de invulling van je onderzoek en dit is onderdeel van Deel 1.

Waar kan je aan denken? Heel veel! Onderzoek naar buurtcultuur, organisatiecultuur, hoe een beroepsrol wordt ingevuld, specifieke methodes van werken, noties van normaal, hierarchische verhoudingen binnen een organisatie, ethische beroepsdilemma's, bijzondere gebruiken of communities: als jij je onder je onderzoeksgroep kan begeven, kan je onderzoek uitvoeren.

Wil je in het buitenland onderzoek doen? Kan ook! Duik in Nepal in een vraagstuk over hierarchische verhoudingen, ga naar Marokko om te leren over gebruik van publieke ruimtes, leer over flexibel leven tussen nomaden in de woestijn of verblijf bij een indiaan in Costa Rica voor onderzoek naar de veranderende rol van ego > eco > serve in onze wereld. Deze opleiding valt perfect te combineren met een ervaring in het buitenland: dit plan je in de maanden december & januari, zo lang en kort als het je past.

Veel kan. Wat zijn de kaders? Gedragsvraagstuk van menselijk gedrag + mensen om te onderzoeken. De centrale vraag is altijd: waarom doen mensen wat ze doen? Je ontrafelt de veranderpotentie en koppelt dat terug aan je publiek. Dat hoeft helemaal niet in een saai rapport (mag wel) want er is alle ruimte om dat op jouw manier te doen.

Verwacht bij deze opleiding geen standaard, dit is out-of-the-box-gáán waar je bij staat.



Inschrijving staat open, we starten bij minimaal 5 en maximaal 10 deelnemers. Heb je interesse en wil je sparren of deze opleiding bij je behoefte past? Klik hieronder op de button, laat weten dat je interesse hebt dan ontvang je de informatieflyer en plannen we naar behoefte een vrijblijvend telefonische afspraak in.

Wees welkom!


NOT ALL CLASSROOMS

HAVE FOUR WALLS...

Een avontuur van een opleiding. Learning on the job... hier een snufje van eerdere opleidingsdagen van de opleiding Cultuuronderzoeker...



Reviews...


WAT EERDERE CURSISTEN ZEGGEN...


Van alle 'titels' die ik heb is nu Cultuuronderzoeker de verbindende factor. De missing link waar ik al geruime tijd naar op zoek was. Als je werkt met mensen, zoals ik als trainer, teamcoach en adviseur, dan werk je niet alleen met mensen maar ook met dat wat ze bindt of misschien juist niet bindt. En dat is vaak niet weg te zetten in schema's, grafieken of rollen. De "white space between people" laat zich niet altijd makkelijk vangen op papier. Toch is dit wat altijd aanwezig is én altijd een grote rol speelt. Kijken is meer dan alleen zien wat je ziet. En dat is wat deze opleiding zo waardevol maakt: leren onderzoeken wat er te onderzoeken valt en leren kijken naar dat wat wellicht niet meteen zichtbaar is én de verbindingen leggen.

De opleiding heeft mi jn veel fijne bevestigingen gegeven en super toffe nieuwe inzichten. Weten wat je niet weet en onderzoeken wat ik denk te weten. Dat is wat ik mijn verdere (werk) leven blijf meenemen. De opleiding heeft mij naast toffe inzichten ook een super gaaf onderzoek opgeleverd waardoor ik binnen mijn eigen werkveld (en interesse) het verschil kan maken. Al tijdens het doen van onderzoek krijg ik al het gevoel bij te dragen aan het verbeteren van de veiligheid binnen de zorg [het werkgebied van deze cursist, red.]. En dat is toch wat iedereen wil? Verschil maken?

Als zzp-er met een eigen bedrijf heeft het bijgedragen aan het verstevigen van mijn kennis en opent het deuren naar nieuwe opdrachten. De opzet van de opleiding sluit naadloos aan bij het doel; Cultuuronderzoeker wordt je niet door alleen maar te luisteren en te lezen, je moet het doen, voelen en ervaren.

En dat alleen al was super gaaf.

- Carla de Bruyn - Jansen